Unghiile și rolul Vitaminei D

Rolul Vitaminei D pentru sănătatea unghiilor și a părului este esențial.

Mai mult decât atât, această vitamină este esențială pentru starea de sănătate a întregului organism. Pentru oase și dinți, pentru imunitate, de asemenea.

            Ea este obținută de corp în urma expunerii la soare. Persoanele care au carențe de Vitamina D, pot opta pentru suplimente alimentare, care sunt foarte bune și eficiente.

            Semnele care pot apare la nivelul unghiilor

            În situația în care o persoană suferă de deficiențe de Vitamina D, unul din semnele care vor apare va fi exfolierea unghiilor. Așadar, dacă unghiile dumneavoastră sunt exfoliate de ceva timp, există posibilitatea să suferiți de carențe ale Vitaminei D.

            Această vitamină are un rol foarte important pentru absorbția fosforului și calciului din organism. Mai precis, este vitamina care determina absorbția acestora prin intestine. În situația în care vitamina D lipsește, fosforul și calciul va fi excretat de către rinichi.

            Exfolierea unghiilor de la picioare este un semn aproape sigur ca în organismul dumneavoastră lipsește aceasta vitamină importantă.

            Realizarea unui nivel important de calciu și fosfor în organism nu este singurul rol important pe care această vitamină îl are în organism. Foarte importante sunt și rolurile în întărirea sistemului imunitar, în menținerea sănătății aparatului cardiovascular, în buna funcționare a plămânilor, precum și în reglarea nivelului de insulină.

            Persoanele deficitare în vitamina D, pot consuma din abundență macrou, ton sau somon. Sunt alimente care conțin în cantități mari această vitamină.

            Metode moderne de îngrijire și recuperare a stării de sănătate a unghiilor

            Unghiile pot fi întreținute în mod periodic cu ajutorul uleiurilor naturale care au rol de hidratare și hrănire, precum și cu ajutorul multor tipuri de suplimente alimentare. Stresul, alimentația nesănătoasă, oboseala cronică, lipsa timpului liber pentru relaxare, lipsa banilor sunt lucruri care ajung să ne afecteze starea de sănătate, dacă nu adoptăm un stil de viață sănătos.

            În afară de aceste lucruri, vă recomandăm să fiți atentă la calitatea produselor pe care le folosiți pentru realizarea manichiurilor și pedichiurilor. Cele mai indicate sunt produsele profesionale care sunt mai puțin agresive pentru unghii.

            Vă recomandăm oferta unui modern producător și distribuitor de produse profesionale și semiprofesionale din România, nailshop Everin, care a reușit într-un timp foarte scurt să se impună în piața de profil, datorită calității produselor fabricate.

            Diversitatea este foarte mare. Este vorba despre toate categoriile importante de produse necesare realizării manichiurilor moderne: geluri construcții, geluri color, oje semipermanente, soluții de tip bază și top, accesorii și ustensile, aparatură, lămpi LED și UV, etc. Orice produs si accesoriu unghii marca Everin, poate fi folosit de orice salon de înfrumusețare care oferă și servicii de îngrijire unghii. Sunt foarte apreciate și cu ajutorul lor se pot realiza manichiuri rezistente și foarte estetice.

Vezi si

Comments

Articole Recente