Ceaiul de mușețel la bebeluși

În primele luni de viață ale bebelușului apar, de obicei, așa-numitele colici abdominale, de obicei, unul din 4 copii suferă de ele și acest lucru apare deoarece sistemul digestiv al copilului este nu este încă ”matur”. De multe ori, la recomandarea medicului pediatru, li se pot administra infuzii pentru a calma acele dureri de burtică, cum ar fi ceaiul de mușețel. Vă vom spune mai multe despre această plantă, proprietățile și beneficiile sale și despre momentul în care poate fi oferită copilului.

Ce este colica la sugari?

Colica este o tulburare comună care apare la sugari în primele luni de viață. „Gazul” este adesea una dintre cele mai frecvente cauze ale vizitei la pediatru. Colica se identifică prin episoade de plâns brusc, fără niciun motiv aparent, copilul a mâncat deja, nu este somnoros, are scutecul curat, dar cu toate acestea, nimic nu pare să-l binedispună. Cauzele nu sunt pe deplin clare, s-ar considera faptul că ar putea fi de vină laptele de vacă, dar bebelușii alăptați la sân suferă și ei de colici, din această cauză unele mame elimină unele alimente din dietele lor, despre care se spune că ar favoriza apariția colicilor.  

Cum pot ameliora colicile la copil?

Este întotdeauna important să se consulte cu medicul pediatru pentru a exclude orice alte probleme, dar bebelușii care suferă de colici sunt sănătoși, cu apetit bun, care se hrănesc și cresc corespunzător. Ca atare, colicile nu reprezintă o boală.

Care sunt beneficiile mușețelului la bebeluși?

Amintiți-vă că este întotdeauna potrivit să consultați medicul pediatru. Mușețelul este o plantă folosită pe scara largă in medicina antică datorită numeroaselor sale proprietăți.

  • Este antiinflamator și liniștitor.
  • Ajută la eliminarea gazelor și relaxează mușchii intestinali.
  • Relaxant natural, iar datorită proprietăților sale calmante, poate contribui la reducerea stresului adulților.
  • Ajută la instalarea somnului, datorită proprietăților sale calmante datorite unui tip de flavonoid numit apigenin.

Mușețelul la bebeluși a fost întotdeauna considerat unul dintre cele mai bune „remedii” pentru a-i calma. Acest lucru se datorează proprietăților sale antiinflamatorii și antiseptice care contribuie la calmarea durerii de stomac și, prin urmare, este considerat util în cazul colicilor la sugari.

Din fericire, infuzia de mușețel este considerată sigură pentru sugari și copii mici. Dar, în ciuda acestui fapt, această băutură nu este recomandată pentru toți bebelușii, deci nu este necesar doar să așteptați până când copilul ajunge la o anumită vârstă, ci trebuie să ne supunem limitelor în ceea ce privește cantitatea pe care o putem oferi. Este recomandat ca, înainte de a-i oferi mușețel copilului pentru prima dată, să vorbim cu medicul pediatru pentru a ne ajuta să știm dacă este o opțiune sigură sau nu. Acest lucru se datorează faptului că nu știm cum ar putea reacționa copilul, deoarece este prima dată când îl vom da.

Desigur, este, de asemenea, esențial să se țină seama de faptul că infuzia de mușețel nu este recomandată copiilor sub 6 luni, deoarece inițial există puține date concrete privind efectele mușețelului asupra copiilor. Se recomandă ca, dacă este oferit copilului, acest lucru să se facă de la vârsta de 6 luni, deoarece de la această vârstă bebelușul tinde să fie obișnuit ca părinții să introducă alimente noi în dieta sa, astfel încât infuzia să poată fi introdusă atunci când există diversificare în alimentație și lichide, iar ceaiul să fie adăugat în apă, de exemplu.

Vezi si

Comments

Articole Recente